Планински кристал - камъкът на ясновидци и учени

Категория: Полезно
Планински кристал - камъкът на ясновидци и учени

Планинският кристал е безцветен кварц и е известен с имената Чист Кварц, Каменен Кварц, Кристален Кварц. В миналото хората са мислели, че планинският кристал е всъщност лед. Най-добрите планински кристали имат яснотата и блясъка на кристално чиста вода. Кварцът е изключително полезен за изцелението, по време на медитация, духовно израстване и просветление.

Древните римляни са използвали планинския кристал за бижута, печати и вази, а древните гърци вярвали, че боговете пият амброзия и нектар от кристални чаши. Гърците използвали планински кристал, за да палят олимпийския огън.

Планинският кристал е символ на целомъдрието, чистота на мислите, невинността, скромността и верността. Според астролози, планински кристал е камъкът на Луната и Меркурий.

Планинският кристал е универсалният камък за всичко, тъй като излъчва всички цветови вибрации в спектъра на светлината и по този начин може да бъде настройван за всякаква употреба, която да носи светлина и енергия на духовното ни тяло. Известен е още като камък на ума, защото подобрява умствените способности и ни помага да се концентрираме върху информацията, която ни трябва.

Планинският кристал е мощен инструмент за хармонизиране и балансиране. Той подобрява нашите мисли и енергия и пречиства духовното, психическото и физическото ни тяло. 

Древните гърци вярвали, че боговете няма да откажат помощ на човек, който идва в храма с планински кристал в ръцете си. Това е камъкът на ясновидци и учени. Той засилва паметта, подобрява словото и мисълта, помага за разкриването на тайни.

Този камък връща изгубените спомени, решава проблеми, разсейва негативността и провокира нашите способности, които неоправдано се считат за загубени.

Той засилва молитвите, като ни държи в тесен контакт с духовната страна на нашата личност и ни напомня, че нашата истинска природа е чисто духовна, въпреки че е вплетена в човешка форма на съществуване.

Всяко духовно търсене може да се стимулира и усили с помощта на енергията от планинския кристал. Той насърчава емоционалната яснота и чистота на сърцето, духовните прозрения, просветлението, мира и спокойствието.

Планинският кристал действа стимулиращо върху целия организъм. Може да се съчетава с всички минерали


Комплект Капка живот

Комплект Кръгът на благоденствието

Медальон Частица съвършенство
Комплект
Комплект Мистериозен свят
Медальон
Медальон Ангелски свят

Медальон Капка мощ

Обеци Искреност

Комплект Роза

Комплект Сълза

Обеци Неизгарящ пламък

Пръстен Неизгарящ пламък

Комплект Неизгарящ пламък