Пътят на сърцето

Категория: Полезно
Пътят на сърцето

Медальон с ъхов ахатПътят на сърцето е път на следване на най-съкровените ни желания, път на смелостта. Пътят на сърцето е път на освобождаване от страха и отваряне на място за любовта. Това е труден път, защото е вътрешен. Този път означава да живееш в несигурност, да живееш в любов, и да се уповаваш. Този път означава да навлезеш в непознатото. Този път означава да оставиш миналото и да позволиш на бъдещето да бъде. Голямо търпение се изисква по този път. Дори да страдаме и нещата да се променят бавно към добро, се налага да изтърпим до промяната.


Медальон с малахит и авантюринКогато сме преградили пътя към сърцето, ние сме преградили пътя към себе си. Важно е да живеем в хармония с вътрешната ни природа и уважение към истинската ни същност. Когато следваме пътя на сърцето си вече имаме по-ясен ориентир за мненията и оценките на другите хора, вече имаме себе си. А когато имаме себе си, дори пътят на сърцето да ни води отвъд границите на общоприетото, отвъд познатото, ние можем да продължим напред и „сами“.


Медальон с ахат и ясписПътят на сърцето е път на смелостта. Смелостта означава да се движиш по опасни, неизследвани пътища. Животът е опасен и само страхливците могат да избегнат опасността - но тогава те вече са умрели. Този, който е жив, истински жив, ще навлиза в непознатото. Там е опасността, но той ще поеме риска. Само така имаме шанс да изживеем Любовта.