Какво символизира носенето на пръстените според мястото им на ръката

Категория: Полезно
Какво символизира носенето на пръстените според мястото им на ръката

Пръстените винаги са били на мода, а днес са важен аксесоар от цялостната ни визия. Често хвърляме поглед към пръстените по ръцете на хората около нас, но заглеждаме по-скоро красотата им. А бихме могли да разберем много за човек по това на кой пръст носи любимото си бижу. Според астролозите по това, на кой пръст е пръстенът, може да се съди за характера на неговия притежател и дали си струва с този човек да се установяват сериозни отношения...

Палец - пръст на Марс
Пръстенът на палеца разкрива неговият притежател, че е властен, експанзивен, емоционален човек, притежаващ огромна енергия. Обичат да държат хората около тях да знаят, че са различни – без значение в какъв аспект – мислене, обличане, любов. Да се убеждава за нещо този човек е напразно губене на време. Това разбира и самият той, тъй като чисто интуитивно с помощта на украшението се стреми да обуздае горещия си темперамент. Не трябва да се плашите от него. Обикне ли някого - то е до гроб!

Показалец - пръст на Юпитер
На показалеца пръстен носят по-властните хора, много амбициозни, с ясни и конкретни цели, които постигат каквото са намислили винаги и на всяка цена. Поставяйки на този пръстен плахи, срамежливи и нерешителни по природа хора придобиват увереност в силите си и дори е възможно да се устремят към лидерство, готови да покоряват и завоюват...
Пръстен на дясната ръка свидетелства за разсъдливост, а лявата – по-скоро за мания за величие и склонност към истерия. Халка на показалеца са носили много от известните владетели и пълководци.

Среден пръст  - пръст на Сатурн
Пръстен на средния пръст, който е и най-дълъг, означава, че собственика му се стреми да привлечете вниманието, да се открои, да покаже своята изключителност. Тук размерът на пръстенът има голямо значение – колкото по-голям и забележителен е той, толкова по-ярко се откроява неговият притежател. Ако човек носи фамилен пръстен, предаден като наследство, именно на средния пръст, значи приема неизбежното влияние на съдбата, вярва в кармата си. На това място пръстенът подсилва здравия разум и помага да се преодоляват трудностите. Носи на собственика си постоянство, мъдрост, духовна сила. Те са хармонични и романтични натури и много трудно разкриват душата си. Ако срещнете такъв човек, бъдете уверени, че притежава огромна душевна сила. Пръстенът на пръста на Сатурн го дарява с определена доза фатализъм и презрение към материалното.

Безименен пръст - пръст на Слънцето
Годежният или венчалният пръстен се носят по традиция на безименния пръст. Украшението, поставено на този пръст, с изключение на венчалната халка, подчертава страстта към красотата и разкоша, към удоволствия и чувствени наслади. При това такъв човек е неуморим романтик. Според египтяните от безименния пръст започва „артерията на любовта“, отиваща към сърцето. Пръстените на двата пръста на Слънцето показват, че той е на върха на положителните емоции.

Кутре - пръст на Меркурий
Меркурий олицетворява изтънчения ум и страстта към фините интриги. Пръстен на кутрето е най-честият спътник на актрисите, художниците, моделите. Но дори пред вас да стои човек, който не е свързан със света на изкуството, халката на кутрето подсказва, че притежателят му е интересен и способен да излезе от общоприетите рамки. Постоянното присъствие на пръстен на кутрето подчертава изменчивостта на натурата, самовлюбеност и кокетство. Нещо повече, това е точен признак за пристрастеност към хазарта и постоянна готовност за флирт. Пръстен и на двете кутрета успокоява или подтиска тези негативни качества. Според мнения на различни експерти, пръстенът на малкото пръстче доста често говори за някакви лични вътрешни проблеми – ако пръстенът е голям.

И нещо важно – повече от два пръстена за ръка, особено ако са с камъни и независимо на кой пръст са, говорят за лош вкус и претрупаност.

Пръстен "Нежност"Пръстен "Щастие"Пръстен "Мистерияе"Пръстен "Сълза"Пръстен "Благодат"Пръстен "Вярност"Пръстен "Единение"


всички пръстени можете да видите в категорията Бижута -> Пръстени или като кликнете тук