Как да съчетаем аксесоарите за впечатляващ вид?

Категория: Полезно
Как да съчетаем аксесоарите за впечатляващ вид?

Извадете едно бижу, преди да тръгнете за парти - Coco Chanel

Всички дами искат да изглеждат елегантно и стилно, да привличат внимание и да им се възхищават.  За изграждането на силен и впечатляващ вид е нужен внимателен подбор на дрехи, обувки, прическа, държане и … не на последно място бижута. Дори и най-хубавите дрехи изглеждат обикновени без нужните аксесоари. Обратното също важи, впечатляващи рокли или костюми, изглеждат натруфени и безвкусни, когато са комбинирани с неподходящите бижута. Ето няколко полезни съвета за това как да извлечете най-доброто от бижутата.

Акцентът винаги пада само на едно място. В случай, че носите пищно колие, комбинацията трябва да е със семпли обици или обратното. Един ярък и пищен пръстен е напълно достатъчен. Позволено е да се носят два, до три малки и семпли пръстена едновременно, като това почти на границата на добрия вкус. При носене на няколко гривни се старайте да не носите колие. С големи обеци, не трябва да се носят огърлица
Комплекти – традиционен и хубав подарък и обикновено включват колие, гривна, обици, пръстен и т.н. Опитайте се да не носите абсолютно всички части едновременно, за да се избегне претрупване.
Колиета, най-добре се съчетават с пръстени, а обици с гривни. Изключение прави годежният пръстен, който може да се носи почти с всичко.
Обърнете внимание на формата на лицето и прическата си. За пример, масивни обици биха изглеждали не на място ако сте с мъничко лице с нежни черти или къса прическа.
Съобразявайте се с възрастта, когато избирате бижутата си. Момичетата могат да експериментират смело с цветове, форми и метал, избягвайки твърде пищни и богати бижута. Дамите е добре да се придържат към стилни и изискани бижута.
Среброто като метал и като цяло всички сребърни бижута, са чудесен избор както за ежедневно носене, така и за официални случаи. Носете ги с гордост и усмивка, за да извлечете максимума от тях.

 

Без значение правилата важно е да се следва личното чувство за стил и преценка. Тествайте различни комбинации от бижута и да носи това, което сме убедени, че изглежда добре.