Бижута според зодията

Категория: Полезно
Бижута според зодията

Всички ние носим бижута, ако не всеки ден, то тогава когато искаме да изглеждаме добре, някак по-специални, красиви и забележими. Известно е, че всяка зодия си има свой собствен скъпоценен или полускъпоценен камък, който да подкрепя същността на човека, да отваря нови хоризонти и да пази от лоши влияния. Ето защо много хора избират бижута с точно определен камък, който да съответства на зодията им. А вие знаете ли кой е вашият камък?

Овен 
Енергията и емоциите извират от Овена. Хората под този знак са доста самонадеяни и самоуверени, и приемат нещата твърде лично, ако не стане на тяхната. Камъните на тези деспоти са в червено – както и тяхната планета управител Марс. Носете рубин, червен корал, яспис в своите бижута.

Телец 
Телците може да носят бижута, украсени с диаманти, както и жълти камъни, като топаз и кехлибар. Уравновесена зодия, първо мислеща, после действаща.

Близнаци 
Близнаците имат малко двойнствена природа. За тях подходящите камъни са в лилавата гама – аметист и флуорит.

Рак 
Раците са една много емоционална и чувствена зодия. Планета - управител им е Луната. И затова техните камъни са в зелено – изумруд, нефрит, ахат.

Лъв 
Една властна зодия. Техните камъни са в жълтата и оранжевата гама, като Слънцето, което ги управлява. Кехлибар, огнен опал, оранжев яспис. Златните бижута са техните подходящи.

Дева 
За Девата са подходящи тъмните аметисти и зелените флуорити – кралските накити.

Везни 
Уравновесени и романтични натури. Подхождат им бижута със златисти и оранжеви камъни – кехлибар, топаз или цитрин.

Скорпион 

Също като Овните и Скорпионите си имат голяма доза инат и властност. За тях подходящи ще са червените камъни.

Стрелец 

Личности, стоящи много над нещата, техният дух е отворен и виждат света от друг ъгъл. За тях са подходящи камъни в синята гама – сапфир, син топаз или лазурит.

Козирог 
Цветовете на тази зодия са черно и бяло, като едни истински почитатели на крайностите. Могат да избират измежду голям набор от камъни и бижута от тях – черния турмалин, лунния камък и перлите.

Водолей 
Малко хаотични, но много очарователни. Подходящите късметлийски камъни на Водолея са в светлосинята гама – сапфир, син топаз и тюркоаз.

Риби 
Справедливите и чувствителни Рибки трябва да носят бижута с камъни от светлосинята до индигова гама –  аметист, индигов сапфир или лазурит.

Тагове: бижута зодия