Картини у дома за богатство

Категория: Изкуство
Картини у дома за богатство

Морски пейзаж 8

Ако искате да привлечете богатство в дома си, спазвайте Фън-Шуй съветите за забогатяване. 

Помагат и картини на водна тема - например морета, реки, водопади и океани. Ако има вълни с бяла пяна на картината, това допълнително привлича богатство и късмет.

Често украсяваме дома си с красиви и изящни картини, за да внесем изтънченост в интериора. Нежните души няма каk да не са декорирали дома си поне с едно страхотно произведение на изкуството. Знаем ли обаче как да подбираме картините? Фън Шуй ни учи кои са подходящите картини за нашия дом, които да привлекат положителната енергия към нас.

Несъмнено картините, изобразяващи нежни цветя са подходящи. Те издават и нашата крехка душевност, която се нуждае от много обич и топлина. Картините на природни гледки ще ни успокоят и ще уравновесят енергията ни. Важно е да знаете обаче, че картините, изобразяващи извори, потоци, реки и всичко, което е свързано с водната стихия, трябва да са разположени пред нашия взор, така че да можем да ги гледаме по всяко време. Водата успокоява, а и ни води напред. Обратно, картините, които пресъздават чудна планинска местност, трябва да стоят зад гърба ни. Те ще внесат стабилност и подкрепа, но макар и доста очарователни, те не трябва да се намират пред нас.

Изключително благотворно на семейния уют и спокойствие ще подействат семейните портрети. Най-добре е според Фън Шуй всички на снимката да са усмихнати. Това не само ще краси интериора, но ще Ви припомня колко голямо и щастливо семейство сте. Семейният портрет като стожер ще съхрани Вашата любов.

Според Фън Шуй в дома ни е добре да имаме и картина на някое животно. Рабира се, ако сте любител на кучетата, най-добре си изберете картина с куче, тъй като то е най-добрият приятел на човека и ще Ви пази и закриля по всяко време. Дори, ако имате възможност, най-добре е тази картина да е в близост до вратата. Така Вашето куче ще пази дома Ви от лоши хора. Забравете обаче за картините с диви животни!

Фън Шуй абсолютно ни забранява да внасяме в дома си картини на тъжни хора или на изнемощяващи вече, прощаващи се с живота. Те само ще засилят нашия песимизъм и ще затворят енергията. Нормално е гледайки опечалени хора и ние да се повлияем от тях. Целта на картината е да ни разведри, а не обратното, нали?

Следвайте съветите на Фън Шуй за декорация на дома. Избирайте картините, но не забравяйте, че най-важното е те да Ви носят лично на Вас удоволствие и щом ги погледнете да Ви зареждат с добро настроение.